Положението е октоподно

Започва да става страшно – накъдето обърнем поглед, все дрийм тимове!
И никакви реакции – нито от управляващите, нито от управляваните. Октоподът си е преплел пипалата в морски възли и всяко от тях гледа да надграби другите.
Октоподно е положението в България.
Някои правят големи далавери, някои – по-големи. Но всеки ги прави. А обществото се прави, че както в соца – на отделни места някои неща не са както трябва, но иначе, казано честно, всичко ни е наред…

Време е вече да се направи максимално пълен
Одит на Началничеството.
Одит на това как изпълняват задълженията и отговорностите си хората, които ръководят у нас структури и институции, агенции и дирекции, ведомства и администрации, министерства и общини.
Пълен нормативен, финансов, административен и етичен одит.
Защото началническата орда вече устройва корупциионни оргии, като за да продължава да бъде безнаказана, тя се подмазва на тези над тях, гърчи се пред тях и им “снася” редовно своята лепта, а в същото време безпощадно, тоталитарно, безогледно, диктатурно мачка всичко под тях, съсипва им здравето, унижава достойнството им, прекършва професионализма им, унищожава кариерите им.
Става дума за тежка болест, поразяваща на всички нива тялото и душата на българското управление – пълчищата ръководители, назначени без професионализъм, без кадърност, без мениджърски умения и без елементарно чувство за човещина. Те са бич за обикновените, нормалните хора в техните институции и са проказа за самото функзциониране на нашата държава. Много често те не знаят къде са попаднали, какво управляват, а това и не им трябва, защото тяхната “полезност” не се определя от това как управляват, как развиват институциите, как работят за тяхното бъдеще, а по съвсем други користни, шуробаджаначески, парашутистки и партийни критерии.
Започва да става страшно и даже безизходно…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.