Парламентът привика Делян Добрев заради протестите

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще трябва да се яви в Народното събрание и даде пред депутатите своето обяснение за високите сметки за ток и топлинна енергия и продължаващите протести в цялата страна. Предложението за изслушване на ресорния министър беше направено от депутата от Коалиция за България Ангел Найденов и подкрепено от присъстващите в пленарната зала народни представители.

Депутатите приеха и седмичната си програма. Народните представители ще разгледат на второ четене промените в Закона за насърчаване на инвестициите, на който президентът Росен Плевнелиев наложи вето. Предстои, поне по програма, депутатите да гледат на второ четене промени в Изборния кодекс. Ще бъде обсъден на второ четене и Законът за електронното управление.

Като първа точка от заседанието в петък се предвижда министър-председателят Бойко Борисов да представи пред народните представители Доклад относно развитието на приоритетните за Република България теми и досиета по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2012 г.) и основни приоритети по време на Ирландското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2013 г.).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.