Мустафа Карадайъ е новият председател на ДПС

Мустафа Карадайъ бе избран единодушно и с явно гласуване за оперативен председател на ДПС от делегатите на Деветата национална конференция на партията, които този път заседаваха в зала 3 на столичния НДК. Освен това висшият орган на партията на практика официализира властта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Конференцията прие още промени в устава, с които даде право на пАхмед Доган да свиква заседания на Централното оперативно бюро (тясното партийно ръководство), на Централния съвет (разширеното партийно ръководство) и на Централната контролна комисия. Така и Доган, освен председателя, ще може да се намесва в партийния живот. Как точно – пролича при свалянето на предишния председател на ДПС Лютви Местан, който бе низвергнат и изключен от партията.

Конференцията на ДПС избра и Централен съвет, от чийто състав Карадайъ трябва са подбере членове на ЦОБ и заместник-председатели. Форумът премина при изключителни мерки за сигурност заради случилото се преди години, когато Осман Октай се качи на сцената на зала 1 в НДК под погледите на охранителите от НСО и се опита да стреля с газов пистолет в главата на говорещия от трибуната Ахмед Доган.

Мустафа Карадайъ е на 46 години, възпитаник на столичния УНСС. Той е свързан с ДПС още от създаването на партията в началото на 90-те години. Има дългогодишен стаж в администрацията в партийната централа, сега е втори мандат депутат и беше организационен секретар на Централното оперативно бюро. Години наред беше секретар на Централната избирателна комисия от квотата на ДПС.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.