Калин Георгиев твърди, че проверките блокират МВР

„Не виждам проблем с подслушванията, трябва да приключи тази проверка”. Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия. – „Ходим по тънък лед, на път сме да извадим МВР от готовността му да противодейства на престъпността”, допълни Георгиев. Той съобщи, че му е било трудно да обясни на колегите си от чуждите служби, че не е арестуван, а само разпитван в прокуратурата и прогнозира, че по казуса със Станимир Флоров ще му е още по-трудно. Въпреки това главният секретар на българското МВР усещал, че има сериозната подкрепа на колегите си от чуждите служби.

Във връзка с подслушванията Георгиев отхвърли възможността хора от МВР да работят за себе си.

„Не виждам механизъм, по който би могло да стане. Пък и кой е този човек, който и по разпореждане на най-големия началник ще си постави главата на дръвника, като знае, че той носи отговорността”, посочи главният секретар на МВР и добави, че наказанията са много тежки.

Самият Георгиев заяви, че вече е изгубил интерес да работи в МВР. По думите му от скандалите с подслушването ще спечелят само политиците „с това, че няма да има МВР. Ще трябва да го изграждат наново”.

„Минахме през разнопосочни и безсмислени реформи, които доведоха до унищожаването на духа на колективизма, на духа на институцията”, смята още главният секретар на МВР.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.