Ибряма с концерт в Бургас

Един от най-успелите музиканти в България и по света – виртуозният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще подкрепи кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа. Това съобщиха от пресцентъра на общината. На 13 юли от 20.00 часа заедно с оркестър „Тракия“ Ибряма ще изнесе концерт в Етнографски комплекс „Генгера“ в Айтос. Това е второто от поредицата 13 събития, включени в Лятното турне на Бургас 2019.
Концертът е с вход свободен и осигурен безплатен транспорт, който е с час на тръгване 18.00 часа от Областна управа – Бургас и връщане – в 22.30 часа от Генгера. Музикалният спектакъл на Ибряма ще превърне Айтоския етнографския комплекс в най-горещата точка в областта.
Ненадминатият виртуоз пречупва традиционната сватбарска музика, като я превръща в истински джаз-феномен. Световни медийни гиганти като The Guardian, Washington Post и New York Times са удивени от таланта му и в статиите си го засипват с комплименти. През 2005 г. като доказателство за своето майсторство и талант Ибряма печели престижната награда World Music Audience Award на британското BBC Radio 3. Тази събота жителите на Бургаска област ще имат шанса да видят на живо харизматичния музикант и да станат част от публиката на Бургас 2019 Summer Tour.
Мястото на събитието е не по-малко интересно от своя гост-изпълнител. Етнографски комплекс „Генгера“ със своите калдъръмени улички и възрожденски къщи в стар стил, прави престоя на всеки посетител истинско удоволствие и пренася сякаш в друг свят всеки, решил да гостува на живописното местенце.
Красотата и обаянието на „Генгера“ в съчетание с таланта и харизмата на Ибряма, са гаранция за изживяване, което ще остави без дъх всеки, докоснал се до магията на джаз-музиката на едно от най-магнетичните места в Бургаска област.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.