Американският бизнес е разтревожен от липсата на стабилност у нас

Вече не корупцията а стабилността става основен проблем за инвеститорите у нас.
Регулаторната среда в България е трудна и “това, което смущава в последните една-две години е непредвидимостта, какво може да се случи на другия ден и това е индикатор, че бизнес средата става непривлекателна”. Това коментира пред БНТ
изпълнителният директор на Американската търговска камара в България Валентин Георгиев. По думите му, следващият кабинет ще бъде изправен пред значителни предизвикателства и най-голямото предизвикателство е липсата на доверие в институциите.
Някои бързи законодателни актове “чисто и просто не богат да бъдат оправдани или тогава вече отиваме в нещо друго, което може да доведе сянката на съмнение, че фактически тези промени се правят за някого или за определени икономически кръгове и само да тях, коментира още Валентин Георгиев. Той е категоричен, че управляващите трябва да дадат гаранция, че средата ще остане стабилна, че ще остане предвидима и че ще може да се вземат такива “решения, които са плод на едни анализи, едни оценки, които дават достатъчно сигурност, че даденото законодателно решение е правилно и то ще бъде изпълнявано.”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.