И белодробната болница в Пловдив е пред закриване

Медиците от пловдивската белодробна болница ще търсят преговори с водачите на гражданските протести в страната. До крайната мярка лекарите стигнали, след като общинският съвет гласува в края на месец март лечебното заведение да бъде закрито, а дейността му да се слее с тази на Университетската болница в Пловдив, съобщи БНТ.

Да ни отговори госпожа министърката така ли се затваря болница, която дори не е виждала, кракът й не е стъпвал тук. Да ни даде отговор – толкова ли лесно се закрива едно здравно заведение, което е едно единствено специализирано в Пловдив и в цяла Южна България, възропта Сийка Атанасова от тукашната организация на КНСБ.

Преди крайните действия обаче, специалистите от болницата ще дадат шанс на областния управител на Пловдив Здравко Димитров да върне решението на местния парламент. Основното притеснение на хората е, че болните от туберкулоза ще останат на улицата, защото готвените 35 легла в Университетската болница няма да са достатъчни.

Според лекарите след като закрие болницата, общината ще продаде на безценица терен от 15 дка и пететажна сграда в центъра на Пловдив.

Болницата е изградена изцяло със средства на известния общественик и крупен дарител Димитър Кудоглу. Медиците настояват още от общината да обяснят защо нарушават волята на дарителя.

На 31 март Белодробна болница–Пловдив ще е вече само история. Освен ако протестите на стреснат някого в София или в Пловдив.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.