Лицата на АБВ на обиколка из страната, почват с размирната Монтана

Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков, проф. Борислав Борисов и други представители на гражданското движение АБВ ще посетят в следващите три дни Монтана, Добрич, Балчик, Девня и Варна, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Ето и графикът за днешната събота.

с. Габровница, област Монтана – 15:30 ч. – среща с Георги Първанов в салона на местното читалище.

с. Лехчево, област Монтана – 15:30 ч. – среща с Ивайло Калфин в местното кафене.

с. Якимово, област Монтана – 15:30 ч. – среща с Румен Петков в салона на местното читалище.

с. Стубел, област Монтана – 15:30 ч. – среща с проф. Борислав Борисов в местното кафене.

Монтана – 18:00 ч. – среща с Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков, проф. Борислав Борисов в Младежкия дом.

В седмиците след решението на пленума на БСП да бъде свалено политическото доверие от Георги Първанов и други активисти на АБВ,  стотици социалисти от Монтана и областта напуснаха партията и се присъединиха към АБВ. Първи хвърлиха оставки членовете на общинското ръководство. От БСП се отказаха голяма част от членовете на общинския съвет и цялата младежка организация на БСП. От „Позитано” 20 коментираха, че в Монтана предстои пълен цикъл отчетно-изборни конференции и няма как хора от разпуснат орган на БСП да подават оставки от изборни длъжности.

Смята се, че масовият отказ от членство в Монтана и селищата от областта е израз на несъгласие с политиката на БСП и лидера Сергей Станишев. Напусналите обвиняват ръководството на партията, че “действа като наказателен взвод спрямо членовете, които отстояват левите си убеждения и ги приравнява към безгласна тълпа”.

Три четвърти от общинската организация подкрепя и ще работи за изборите за АБВ, обяви преди дни д-р Емил Константинов, бивш председател на общинския съвет на БСП в Монтана.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.