Фидел Кастро проговори след дълго мълчание

Кубинският революционен лидер Фидел Кастро смята, че хората не предприемат достатъчно мерки за предотвратяване на война, която заплашва съществуването на човешкия род.

Това става ясно от интервю с Кастро, публикувано във вестник Гранма. Това съобщи Prensa Latina, цитирана от news.bg.

След като дава своя вот на парламентарните избори в Куба на 3 февруари, Кастро е разговарял с журналисти и пред които той е заявил, че има заплаха за бъдещето на човешкия род.

„Оръжията се развиват толкова бързо и развитите страни информират за неочаквани постижения в областта на науката и технологиите, които са в услуга на смъртта и разрушението", казал дългогодишният лидер на Куба.

„Аз вярвам, че Homo sapiens (хората) не се замесват достатъчно за предотвратяване на война, инстинктите и егоизмът за съжаление преобладават в отношенията", смята той.

Близо преди година кубинският лидер призова хората да работят за продоволствено производство – един от приоритетите на страната.

Кастро също се оплакал пред журналистите, че има проблеми с колената, слабо зрение и трудности да се приспособи с промените.

Кубинският лидер също говори за здравето на венецуелския президент Хуго Чавес, близък съюзник, който се бори с раково заболяване в Хавана.

Според Фидел борбата на Чавес за преустройство на страните от Южна Америка и социалистическите принципи е довела до „пренебрежение на неговото здраве".

Кастро предаде властта на своя по-млад брат Раул през 2008 година.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.