Димчо Михалевски: Мислим за избори през лятото на 2014-а

Трябва да дадем една година на правителството на Пламен Орешарски и после да направим избори заедно с тези за Европейския парламент. Това посочи зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Димчо Михалевски при гостуването си в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7. Михалевски уточни, че това е лично негово мнение и в левицата още няма решение за курс към предсрочни избори. По думите на депутата „ние изкарахме хората на улицата с някои наши назначения и начина на вземането на решения и трябва с много ясни послания да убедим същите хора, че формулата ни, макар и лимитирана във времето, е изпълнима". Според Михалевски не трябва да се управлява на всяка цена.

Според Михалевски в момента мнозинството е стабилно, но в сложната ситуация трябва да се намери обединение около приоритетите за страната.

Разумното поведение е да се даде обозрим хоризонт за действие с ясни цели и задачи, за да бъде укрепена държавата, каза депутатът. Иначе най-лесното нещо било да се бутнат правителството и парламента.

Зм.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България беше критичен към някои от управленските решения – за кадровите назначения, за новото министерство на инвестиционното проектиране. Михалевски не се съгласи и с изявлението на председателя на Народното събрание Михаил Миков, в което бяха отправени критики към медиите и в тази връзка подчерта, че парламентарната група на левицата със сигурност няма намерение да се кара с медиите.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.