Над 1000 фенове на ЦСКА потрошиха БФС

Протестът на феновете на ЦСКА срещу поредната агония на любимия им футболен отбор и неизвестността пред него прерасна във вандализъм. "Червени" ултраси разбиха фасадата на Българския футболен съюз с камъни и факли, след като в 12:00 часа стартира официалният протест срещу случващото се в клуба. Счупени са стъкла, откъртена е и табелата над вратата на футболната централа, съобщава специализираният интернет-портал sportni.bg. Според първоначални информации около 1000 души са участвали в шествието, а много от тях са участвали и в хулиганските прояви на улица "Иван Асен II" 26, където се намира сградата на централата. Работещите в БФС на практика са под обсада.

"Става дума за вандалщина от привърженици на ЦСКА, поне така ми разказаха колеги, които се намират в сградата. Те все още са вътре, доста изплашени и са се заключили в офисите си”. Това съобщи пред Канал 3 говорителят на БФС Павел Колев. Той не знаеше, защо на адреса вече е повикана линейка Според информацията, с която разполага Павел Колев няма сериозно пострадали хора.

Междувременно пристигна и полиция и отцепи района около сградата на БФС.

Недоволството на феновете ескалира заради разпадането на отбора на ЦСКА. Редица от звездите разтрогнаха договорите си, заради неизплатени с месеци заплати, други са пред преминаване в други клубове. Вече е окончателно ясно, че няма да има никаква сделка между собственика на „Литекс” Гриша Ганчев и сегашните притежатели на ФК „ЦСКА”, които от години имат проблеми с издръжката на клуба. В момента треньор на ЦСКА е легендата Христо Стоичков, като според обещанието на собствениците в понеделник Стоичков трябва да стане собственик на всички акции на ЦСКА, като преди това ще бъдат изчистени и огромните дългове на клуба. Трудно е да се каже каква е вероятността това да се случи, но е факт, че поради финансови проблеми ЦСКА отказа участие в турнира „Лига Европа”.  

Няма пострадали при протеста на футболните фенове на ЦСКА пред сградата на БФС, съобщи "Фокус" като се позова на информация от МВР. Съобщава се за значителни материални щети, тъй като привържениците на отбора са мятали по сградата камъни и предмети. Полицията се е намесила и е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети. Към момента няма задържани за инцидента.
Агитката на ЦСКА в момента се е оттеглила при езерото „Ариана” в Борисовата градина. 

 

Снимка:"Фокус"

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.