Делян Пеевски е (съ)автор на законопроекта за офшорките и медиите

Депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски са автори и вносители на законопроекта за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици оили иначе казано на закон за офшорките. Това съобщи самият Йордан Цонев пред Нова телевизия. По думите му, „винаги, когато има някакви подозрения към ДПС по отношение на обръчи от медии и офшорки, ние (ДПС) винаги отговаряме с конкретни действия”. Самият Цонев работил по темата в продължение на повече от шест месеца.

Но освен експертите, „по законопроекта в последните два месеца работим аз и един мой колега юрист от парламентарната група на ДПС – г-н Делян Пеевски”, разкри в ефира на Нова телевизия председателят на бюджетната комисия в Народното събрание. – „Искам да ви кажа, че точките за медиите лично той ги добави… Когато има очаквания в обществото, въпроси и питания – ето го отговора”, каза Йордан Цонев и посочи към печатното копие на подготвения с приноса на Делян Пеевски законопроект.

После информира, че в проекта се включени 20 ограничения за сфери, в които офшорните фирми не могат да участват. Сред тях са обществени поръчки, банки, застрахователни и пенсионни дружества, концесии, приватизационни сделки, има също забрана за участие в собствеността на печатните и електронни медии.

Йордан Цонев предположи, че Пеевски ще дойде на работа в Народното събрание като вносител на законопроекта. От думите му стана ясно, че той е участник в разработката и на част от антимонополното законодателство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.