Кадиев: БСП ще преоцени партнирането си с ултралеви и анти-НАТО формации

„В БСП трябва да се направи сериозна преценка дали трябва да сме в коалиция с ултралеви групи и анти-НАТО групи”, заяви в студиото на Нова ТВ депутатът от „БСП лява България” Георги Кадиев. Той и политологът Огнян Минчев коментриха отсъствието на официални български представители на военния парад за 9 май в Москва.

„Обосновано е отсъствието на високопоставени български представители на парада в Москва, не защото не бива да се отбележи голямата роля на руския народ и другите съветски народи в победата над нацизма, а защото този парад се използва като легитимация на империалистическа акция срещу една приятелска страна”, изтъкна Огнян Минчев.

„Основният спор е дали този парад е еманация на имперските амбиции на Русия или не е. Тук е сблъсъкът. Парадът беше изключително впечатляващ, особено ако го сравните с нашия в България”, каза Георги Кадиев. Според него от парада на Червения площад не трябва да се прави политика.

“Аз отидох на събитието, което ние организирахме в София, за да почета тези, копито са загинали и тези, които са останали живи. В Москва също са почели тези, които са загинали и тези, които са останали живи”, добави Кадиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.