Делян Добрев остава депутат

Делян Добрев остава депутат от ГЕРБ след две гласувания в парламента. Първото гласуване: 98 гласа “за” оставката”, 95 – “против” и 23 въздържали се. Добрев поиска прегласуване и получи следният резултат: 97 гласа “за”, 99 – “против” и 19 “въздържал се”. Така пленарната зала задължи Добрев да продължи да бъде народен представител.

“Аз ще остана за политиката с нещата, които съм постигнал, но вие, г-жо Елена Йончева, ще се запомните като мой палач и убиец в политиката. Ще си потърся правата в съда, за да ви е ясно, че не е 1944 г. и не можете безнаказано да заличавате неудобните”, каза Добрев.

Добрев получи подкрепата на Антон Тодоров, който размаха документи срещу Корнелия Нинова, която наричаше “Корнела” и заразказва за нейно участие в приватизация. “Върнах се – като мумията – не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам, за ужас на червените”, допълни Тодоров.

“Движите се срещу влак, а се намирате в “Москвич”. Няма да ви се дадем. Чакам оставки и от вас, има хора, свързани с членове на Политбюро – цялата ви партия е няколко рода. Луканови, Пирински, Бокови… Вие обяснявахте, че Ирина Бокова няма нищо общо с мъжа си.”, защити колегата си Тома Биков. .

“Народът е убеден, че ние идваме в политиката не за да работим за него, а за да облагодетелстваме семействата си”, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя защити Елена Йончева с думите: “Който журналист реши да прави разследваща журналистика, значи не е журналист. Това е проблем”.

 

“Ако отхвърлите оставката на Делян Добрев, ще бламирате Бойко Борисов. Г-н Борисов, вас днес ви свалят. Имате проблем не само с партията си, а с общественото доверие”, обяви Нинова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.