Дъждовно време днес

Днес на много места в страната ще вали дъжд. Около обяд вятърът ще се ориентира от североизток, в източната половина от страната ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух. В Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България рано сутринта и през втората половина от деня ще превалява сняг, а с понижението на температурите привечер и през нощта срещу петък в Северна България дъждът също ще преминава в сняг. Максимални температури – между 4° и 9°. В София – около 5°.
По Черноморието ще бъде облачно. С прекъсвания ще превалява дъжд. Умереният източен вятър след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили, което ще повиши и морското вълнение до 3 – 4 бала. Максимални температури – между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 6°-7°.
Над планините времето ще бъде облачно, мъгливо. Ще вали сняг. Ще духа умерен и силен, вече изток-югоизточен вятър. По високопланинските проходи ще има навявания. Максимална температура на 1200 метра: около 2°, на 2000 метра – минус 4°.
До края на седмицата ще остане предимно облачно, но без съществени валежи. Още в петък силният североизточен вятър в Източна България ще отслабва и до края на деня в цялата страна ще стане северозападен. През следващите дни ще бъде предимно слаб от запад-северозапад. Температурите слабо ще се понижат.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.