Данъчните пак проверяват доходите на Цветан Цветанов и съпругата му

По искане на прокуратурата данъчни инспектор са започнали проверка на доходите на Цветан Цветанов и съпругата му, съобщи bTv. Според телевизията засега от данъчната администрация не отричат за тази повторна проверка, но се въздържат и да потвърдят официално информацията.

Утре, сряда в 10 часа бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов ще се яви на разпит в Специализираната прокуратура на ул. „Черковна”. Според bTv Цветан Цветанов ще излезе от бившата щаб-квартира на ДАНС като обвиняем.

На 17 октомври 2010 година данъчните за първи път започнаха проверка на имотното състояние на Цветан Цветанов. Поводът за проверката станаха данните, изнесени от РЗС и Яне Янев за шест имота в София, които според партията Цветанов е получил по съмнителен начин. Два дни по-рано на специална пресконференция Яне Янев и неговите хора заявиха, че през 2008 г. вътрешният министър се е сдобил по съмнителен начин с два апартамента и два гаража в столичния квартал „Изток" на стойност 293 000 лева, а семейството му разполага с общо 6 апартамента. Янев също така обвини Цветанов, че е спонсориран от фирми от обръча на ДПС.

Проверката на НАП оневини Цветанов. Оказа се, че вицепремиерът е случил на тъст и тъща, които независимо от статуса си на обикновени пенсионери са дарили на зет си 48 366 евро и 3223 долара. Тогавашният шеф на данъчните Красимир Стефанов в момента е депутат от ГЕРБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.