Трима души задържани на КПП-тата на магистрала “Хемус”

Трима души са задържани при опит да влязат с автомобилите си в София без да спрат на контролно-пропускателните пунктове, съобщи bTV. Двама водачи са се опитали да минат през КПП на магистрала “Хемус“ без да покажат документи за необходимост от пътуване.

Нарушителите са обвинени в нарушаване на карантината и за осуетяване на проверката. Иззети са и автомобилите им. Возилата са спрени от движение.

Аналогичен случай има и от стария път Елин Пелин – София.

Колоните от автомобили на входовете на столицата започнаха още днес следобед, както предвидиха и от Министерството на вътрешните работи. Големият брой хора, които напуснаха София през изминалите няколко дни, в момента се опитват да се върнат на адресите си, защото вторник е работен ден. Заради това обаче щателно се преглеждат декларациите им, необходими за преминаване през КПП-тата.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че водачите ще трябва да докажат необходимостта да се върнат в София и нарече част от пътуващите “тарикати”. За него такива са тези, които са казали, че напускат софия, защото живеян извън нея и сега няма как да докажат, че се връщат на адреса си в столицата.

На пропускателния пункт на АМ „Тракия“ в края на празничния ден вече се образуват първите колони с автомобили, завръщащи се обратно в столицата. Колоната от автомобили към 19 ч. е около 2 км.

Излизането и влизането с автомобил в София, към момента е разрешено само в два времеви прозореца – от 18 до 20 часа и от 6 до 8, но вътрешният министър и премиерът обсъждат нови мерки.

Хората, които се прибират към София, ще имат проблем да излязат и от областните градове.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.