7 депутати вкарва БСП от София

Столичната организация на БСП има норма да вкара 12 депутата, съобщиха пред komentator.bg  от "Леге" 10. Сметките на левите сочат обаче, че дори да впрегнат всичките си сили,  могат да вкарат най-много 7 народни представители. 

Партийната централа иска от столичната си организация 5 мандата в 23 МИР, 3-в 24 МИР и 4 – в 25 МИР.  Реалната картинка обаче е по-скромна. 2-3 мандата за 23 МИР,  1 за 24 МИР и 2-3 за 25 МИР.

Така след днешното подреждане на листата най-вероятните депутати в 42 Народно събрание са Жельо Бойчев, който е и водач на листата в 23 МИР, Ваня Добрева, Георги Кадиев, Петър Корумбашев, Сергей Станишев, Николай Малинов и Валя Богданова.

Иначе подреждането на листите е следното: 23 МИР – Ваня Добрева, Георги Кадиев, Румен Гечев, Страхил Ангелов, Ирена Атанасова (водач на листата е Жельо Бойчев).
24 МИР – Георги Свиленски, Борис Цветков, Росен Малинов, Таско Ерменков, Атанас Папаризов (водач – Петър Курумбашев).
25 МИР – Николай Малинов, Валя Богданова, Деница Златева, Методи Костадинов, Стефан Василев (водач – Сергей Станишев)

Девизът, който са си избрали от БСП е "Промяната тръгва от София! Солидарни с хората!"

Жельо Бойчев, който е водач на листата в 23 МИР в столицат припомни, че "БСП има една традиция да си навреди сама така, както и нашият опонент не би могъл" От утре трябва да започнем да водим предизборна кампания в София, каза Бойчев.

Създаването и възходът на ГЕРБ започна от София, коментира социалистът. Затова и по думите му трябва да се спре напредъка на Бойко Борисов и партията именно в столицата, защото ГЕРБ превърнали София във витрина на своето управление.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.