“Евронюз” махна от страницата си във фейсбук снимката на боядисания паметник

“Евронюз” махна от страницата си във “Фейсбук снимката на Паметника на съветската армия, който беше боядисан в цветовете на украинското знаме. ТВ каналът публикува снимката вчера, съобщи news.bg.

Това обаче доведе до появата на десетки възмутителни коментари. Руското външно министерство окачестви решението на “Евронюз” като “прекалено” в страницата си в най-голямата социална мрежа.

Скоро след това фотографията бе махната, като на нейно място се появи неутрален градски пейзаж с логото на “Евронюз”. Публикуван бе и коментар по въпроса, в който се отбелязва, че тв каналът не подкрепя никоя от враждуващите страни в Украйна, най-малкото чрез прояви на вандализъм.

“Това е просто една снимка, отразяваща събитията в окръжаващия ни свят – една от най-противоречивите и обсъждани снимки през последните дни. Но публикуването й бе възприето нееднозначно. Затова махнахме снимката. Не приемаме обаче обвиненията в оскърбление паметта на ветераните от войната”, гласи коментарът.

Припомняме, един от съветските воини, съставляващи бронзовата композиция, бе боядисан в синьо и жълто от неизвестни в нощта на неделя срещу понеделник. От руското външно министерство реагираха остро, като поискаха виновниците да бъдат издирени и наказани.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.