Москва обвини Белия дом в дискриминация спрямо руските медии

Неприемлив и дискриминационен нарекоха в Москва отказът да бъдат допуснати руски журналисти на съвместната пресконференция на президента на САЩ Барак Обама и назначеният от Върховната Рада за и. д. премиер на Украйна Арсении Яценюк.
Руското Министерство на външните работи излезе с изявление по случая, в което обвинява Белрия дом в нарушаване на принципите на свобода на словото и правата на журналистите, съобщава ИТАР-ТАСС.
“Изглежда, че във Вашингтон, където така обичат да разсъждават за свободата на словото и правата на журналистите, не са готови да спазват тези принципи, предпочитайки да имат работа само с „проверени” средства за масова информация, разпространяващи „нужната” информация”, заяви официалният говорител на руското МВнР Александър Лукашевич. По думите на говорителя, „явно в Белия дом не искат да чуват острите въпроси, които не се вписват в предварително одобрения сценарий, например за престъпленията на неонацистите от „Десен сектор”, които подкрепят „правителството” на Арсений Яценюк”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.