За честта на пагона

Днес се очаква втори ден на протести на полицаи и служители от сектор “Сигурност”. Протести, които със сигурност са докарали безсънна нощ на първите мъже и жени в държавата. Защото едно е да ти подскачат по голи цици Асен Генов и компания, друго е няколко десетки хиляди полицаи и военни.
За голямо съжаление обаче протестите на униформените не получават необходимата подкрепа от обществото. И с право. Защото уличният протест е най-глупавото нещо, което може да им помогне. Дори напротив – той настройва хората срещу тях.
А сектор “Сигурност” има много по-силен начин за въздействие от уличните протести. И той е да вземе да си свърши работата. Защо да не хванат и да разчистят колите на депутатите от незаконния депутатски паркинг срещу “Александър Невски”. Защо не сложат скоба и не вдигнат с паяка джипа на Йордан Цонев? Да не говорим че много лесно икономическа полиция и ДАНС могат да проверят откъде идват парите за новия палат на Владислав Горанов и ако има нарушения да му запечатат строежа?
Защо полицията блокира “Раковска” а не блокира булевард “България” преди “Бояна”, та да не могат главните виновници да се приберат у тях. Защо патрулките не застанат на пост пред домовете на главните виновници за промените? Ей така – хем за охрана, хем да им напомнят, че ги знаят къде са.
Защо при всичките протести никой не попита аджеба от целия силов сектор защо не се пипат привилегиите единствено на НСО? Защо не се постави този въпрос на срещите при премиера и министрите?
От години журналистите от Афера, Бивол, Коментатор, Фрогнюз и още куп сайтове вадим всичката необходима информация, за да могат ДАНС и полицията да си свършат работата. Много рядко, да не кажем никога има ефект. Нека да покажат този път, че в тази държава няма недосегаеми. Ако го направят, на другия ден няма да са само полицаите навън, а стотиците хиляди от февруари 2013 също ще застанат зад тях. Хората не забравят, че преди по-малко от три години полицията остави щитовете и каските на земята и се обърна да пази народа от политиците, а не обратно. Всичко обаче зависи от самата полиция. Ако решат да се борят само за себе си, остават сами и в продължение на няколко години ще си го получават къде на групи, къде поединично.
От нас полицаите получават удобно вдигната топка. Дали ще забият воле, или ще поднесат топката на централния нападател на бистришките тигри да им (го) вкара гол, решават те. Ако се провалят, значи си заслужават и началниците, и орязването.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.