СГС остави за постоянно в ареста Бисер Миланов – Петното

Софийският градски съд остави окончателно в ареста Бисер Миланов, известен с прозвището Петното, както и с активното си участие в контрапротестите през последните месеци.

Според прокуратурата през юли миналата година в палатков лагер на протестиращи близо до парламента Миланов е заплашил Боряна Георгиева, че ще й "отреже главата бавно и мъчително". Обвинението посочи, че Миланов многократно е осъждан, бил е в затвора, а вместо да преустанови престъпната си дейност, я развива, извършвайки различни престъпления.

В СГС Бисер Миланов отрече пред съда да е използвал тази реплика, която по думите му била "майтап", изречена от момче, стояло до него. Той определи задържането си като политическа репресия, а прокуратурата – като организирана престъпна група. Миланов твърди, че Боряна Георгиева го е заплашвала с рокери и с полиция.

Петното се обърна към магистратите с думите: „Искам да бъда незабавно освободен, защото лишавате децата ми от баща”, а след произнасянето им отново закрещя: „Това е животът в България, какво толкова съм направил? Една дума не съм казал”.

Припомняме, че на 15 януари спецчасти  арестуваха зрелищно на стълбите на паметника на "Цар Освободител" срещу парламента  Бисер Миланов–Петното и приятелите му от движение "Свобода".

Арестът на Петното и компания бе по искане на главния прокурор Сотир Цацаров заради отправени заплахи към журналисти от bTV. Тогава от държавното обвинение съобщиха, че е разпоредена проверка на делата срещу Бисер Миланов – две досъдебни производства за подбуждане към расова омраза и расова дискриминация, и за закана за убийство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.