Oблачно и дъждовно

Времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. Най-слаби ще са валежите в югозападните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от северозапад-север. Максималните температури са между 11° и 16°, в София 11-12°.
Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за октомври. В следобедните часове ще започне да се повишава.
Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнение на морето 2 – 3 бала.
В планините ще е облачно, билата ще са в мъгла. Ще вали дъжд, над 1800 сняг. Ще духа силен вятър от северната четвърт. Температурите ще се понижат и на 1200 метра максималната ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Облачно и дъждовно

Днес ще преобладава облачно време. Валежите ще обхванат цялата страна, най-късно източните райони. В Южна България ще бъдат придружени от гръмотевици. Очакват се количества между 10 и 15 л/кв.м, а на отделни места – до 30 л/кв.м. В източната половина от страната ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток, а в западната – вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН. По-късно през деня временни разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. Минимални температури между 6° и 11°, максимални – между 12° и 17°. В София минимална температура около 7°, максимална – около 13°.
Над Черноморието времето ще бъде облачно, постепенно ще завали дъжд. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Има условия за значителни валежи, в Рило-Родопската област придружени от гръмотевици. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 3°.
Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за април.
В четвъртък сутринта все още на отделни места в североизточната половина от страната и в Рило-Родопската област ще превалява, но и там валежите ще са в процес на спиране. Облачността от запад на изток ще се разкъсва и ще намалява. Преди обяд ще духа умерен вятър от запад-северозапад, до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните между 13° и 18°. В петък и събота ще има променлива облачност, почти без валежи. В петък вятърът временно ще бъде от юг и температурите ще се повишат.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.