Контраблокадата на българските превозвачи продължава

Недоволни от блокадата превозвачи направиха жива верига пред КПП "Кулата"

Към 9 часа в четвъртък български превозвачи блокираха граничния пункт “Маказа-Нимфея” и международния път Кърджали – Комотини в отговор на действията на гръцките фермери. Втори ден продължава контрапротестът на българските превозвачи на граничния пункт “Капитан Петко войвода”. Към 10 часа се очаква блокада и на граничния пункт “Ивайловград”.
В сряда граничните пунктове “Кулата”, “Илинден” и “Капитан Петко войвода” останаха затворени, след като не беше постигнато съгласие за отстраняване на селскостопанските машини от пътищата на гръцка територия.
Хиляди камиони и леки автомобили остават блокирани от двете страни на границата при Кулата и Промахон. Живата верига от българска страна стои вече четвърти ден в отговор на действията на гръцките фермери. Български превозвачи заявиха, че ще я запазят, докато гръцките фермери не освободят пътя.
Общините Петрич и Сандански подготвят хуманитарна операция за раздаване на вода и храна на бедстващи по опашките хора. Гръцките власти са отказали да поемат такъв ангажимент към чакащите на тяхна територия, информира БНР.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.