ГЕРБ отвръщат на Станишев кой е подслушвал повече

Напомняме на председателя на ПЕС Сергей Станишев, че като премиер точно при неговото управление се разгоря най-грандиозният скандал с подслушвания. В рамките на разработката „Галерия“ бяха подслушвани масово журналисти и действащи политици, включително от собствената му партия. Това се изтъква в позиция на партия ГЕРБ, разпространена веднага след редовната седмична пресконференция на Станишев. На нея Станишев заяви, че Борисов изобщо не е в позицията да говори на тема подслушване, защото по негово време подслушването е нараснало 3 пъти, а сега броят на срс-та е намалял наполовина.

Напомняме на Станишев също така, че когато той беше премиер, нямаше смисъл да се подслушват представителите на организираната престъпност, защото той директно им предоставяше в оригиналния им вид най-секретните доклади на МВР, ДАНС, НАТО и българската армия. Ако случайно Станишев е забравил, му напомняме още, че докато той беше премиер високопоставени хора от службите и правителството му провеждаха срещи с оперативно интересни лица.

Днес, председателят на БСП и ПЕС изрече още една поредна лъжа за подслушванията. Очевидно Станишев добре си е научил „опорните точки“, които е написала личната му специалистка по черен ПР, защото нагло твърди, че БСП е намалило броя на подслушванията, но не признава, че парите в бюджета за подслушвания са увеличени от 20 милиона през 2013 на 43 милиона лева за 2014 година. Освен това в бюджета на ДАНС също има предвидени още пари за подслушвания, но техният размер е секретен, защото са безконтролни.

По повод обявяването на Христо Бисеров за общодържавно издирване, от ПП ГЕРБ настояваме да се потърси незабавна отговорност от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС и от политическото ръководство на ДПС, защото предварително предупредиха Бисеров да напусне партията, с което осветиха секретни разработки на службите и му дадоха възможност и време да се скрие или да избяга от страната и да прикрие доказателствата за нещата, които е вършил, завършва позицията на ГЕРБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.