БСП: Страхът от ГЕРБ се завръща

“Страхът у хората от ГЕРБ се връща. Хората са притискани да гласуват за ГЕРБ под заплаха да си загубят работата. Цели сектори като горския – и дърводобива, и дървопреработването са под натиск да се гласува за тази партия, иначе няма дърва, бизнесът се плаши, че пак ще кредитира държавата. От ГЕРБ обещават по-скъп ток и още по-сериозно обедняване.” Това каза Дора Янкова, водач на листата на “БСП Лява България” в Смолян пред избиратели в село Змеица.

Спомнете си какво заварихме след правителството на ГЕРБ – замразени доходи и пенсиите, на практика тройно бе свита цялата социална политика, която водеше нашето правителство. Дребният и средният бизнес креташе от страх, защото беше рекетиран. Държавата не възстановяваше ДДС и така реално бизнесът кредитираше правителството, обяви доскорошният лидер на БСП Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на партията.

Той посочил, че реалната икономика е била сгазена. Фискалният резерв – стопен. “И всичкото това се случи в условията на страх и несвобода. Нищо друго не ни очаква, ако ГЕРБ отново получи властта. За какво ни е това? Ново управление на ГЕРБ е мазохизъм”, обявил Станишев.

Той призовал хората да преценят и да гласуват за реалните резултати и за социалната политика, която само БСП води.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.