Борис Димитров наследява Цвета Маркова като шеф на ДКСИ

Борис Димитров ще е новият председател на Държавна комисия по сигурността на информацията, стана ясно след заседанието на правителството. Сменя се почти целият състав на комисията с изключение на един човек.

Мандатът на предишния председател Цвета Маркова е изтекъл. Тя оглави комисията през 2002 г.

Димитров е роден на 26 януаpи 1966 г. Завършил е УНСС със специалност "Икономика и организация на труда", както и Института за следдипломна квалификация към УНСС със специалност "Право". Има специализации в Академията на МВР, Института по публична администрация и Института по лидерство "Пойнтман".

В системата на МВР на различни позиции е от 1992 г. От 2009 г. е директор на Специализираната административна дирекция "Човешки ресурси".

За зам.-председател на ДКСИ е определен Васил Ризов, който от м. май т. г. заема длъжността директор на Специализираната дирекция "Класифицирана информация" в ДАНС.

Сергей Дамянов, който и досега беше член на ДКСИ, остава и в новия и състав.

Другите двама членове са служителят по сигурността на информацията в МО полк. Иван Иванов и главният експертен сътрудник към парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси Петър Петров.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.