Бил Клинтън подкрепи жена си пред демократите

Бил Клинтън заяви на конгреса на Демократическата партия, че съпругата му е посветила целия си живот на другите хора. Конгресът е определян за исторически, защото на него Хилари Клинтън бе номинирана за кандидат за президент на демократите.
Така за първи път в 240-годишната история на САЩ
в надпреварата за Белия дом ще участва жена, издигната от една от двете основни политически партии в страната. Планирано е 68-годишната Клинтън да даде в четвъртък официално съгласието си да представлява демократите на изборите.
Бившият президент на САЩ изложи множество примери за работата на Хилари Клинтън в полза на децата още от времето, когато двамата са били студенти. Той я нарече също защитник на правата на жените и хората с различна сексуална ориентация.
“Тази жена никога не се е задоволявала със статуквото”, подчерта той
и допълни: “Тя винаги иска да движи топката напред.”
В речта си на конгреса Бил Клинтън каза, че Хилари е активист за социална справедливост още от първите дни на брака им като студенти по право. “Нейното любопитство никога не пресъхва. Тя е лидер по природа” и “боец, роден с допълнителен ген за отговорност”, подчерта той. Бившият президент разказа за отношенията със съпругата си,
припомняйки си времето преди 40 години, когато я забелязал в университета,
както и за влиянието, което е оказала върху него да се впусне в политиката. “Хилари ми отвори очите за цял един свят на служене на обществото”, похвали я той.
Бил Клинтън защити работата на съпругата си като държавен секретар, изтъквайки, че тя е изиграла важна роля за защита на американските интереси, битката с тероризма и утвърждаването на човешките права.
Бившият държавен секретар Мадлин Олбрайт предупреди, че демократите трябва да направят всичко възможно Хилари да спечели вота през есента.
Евентуална победа на Тръмп ще бъде катастрофа за страната и подарък за Владимир Путин, каза тя.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.