В Подгорица видяха нашите хора и опитаха ястията ни

Посолството на Република България в Черна гора взе участие в Пролетния базар, организиран от столицата Подгорица, посветен на месец май – месецът на Европа. Екипът представи типични ястия от българската национална кухня, а разнообразието и качеството на българските продукти бе оценено от представителите на дипломатическия корпус, черногорските институции и граждани.

В допълнение, с любезното съдействие на община Несебър, вечерта беше организиран и концерт с участието на три български фолклорни състава и вокална група от Народно читалище “Яна Лъскова-1905”-Несебър.

Впечатляващото изпълнение събра многобройна публика, която имаше възможността да се наслади на български фолклорни песни и танци от различни региони на страната. В края на концерта, гостите с удоволствие се включиха в общо хора заедно с изпълнителите, което беше поредното доказателство за високата оценка на талантливите изпълнители, както и за културната близост между България и Черна гора. Беше изпълнен и специален поздрав към черногорската публика с изпълнение на любим черногорски фолклорен хит.

Поради засвидетелствания интерес фолклорните ансамбли и вокалната група от Несебър ще изнесат втори концерт в атриума на Capital Plaza – най-модерният бизнес център в Подгорица.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.