УМБАЛ „Св. Анна” спира приема на пациенти с коронавирус

На фона на рекордния брой заразени, болници в София вече са изчерпали капацитета си и спират приема на пациенти с коронавирус, съобщи NOVA. От УМБАЛ „Св. Анна” не могат да се грижат за повече заразени.

Оказва се, че от Спешна помощ всеки ден получават по няколко отказа от различни лечебни заведения за прием на пациенти с коронавирус. Причината в масовия случай е, че болниците вече са запълнени. Но тъй като броят им се мени, данните се актуализират по няколко пъти на ден, за да не се стига до ситуация, в която линейка обикаля с пациент от болница на болница.

При капацитет от 35 места, в УМБАЛ „Св. Анна” спират приема на пациенти с коронавирус – вече са приели дори повече от капацитета си.

Най-често с този казус се сблъскват екипите от Спешна помощ, които казват – работят в синхрон добре с болниците, но се случва да бъдат върнати.

„Когато прогресивно се увеличава задуха и кашлицата, трябва да се търси лекарската помощ”, съветват лекарите.

Местата за болни от коронавирус са строго регламентирани и одобрени от РЗИ. От инспекцията в София днес ни не ни предоставиха официална информация колко свободни места за пациенти с коронавирус са останали в столицата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.