Зловещи разкрития край Трън, осем арестувани

Полицията арестува организирана престъпна група, извършвала поръчкови убийства. 8 души са заподозрени, че сами са ликвидирали хора от групата си, която се е занимавала още с разпространение на наркотици, организация на черно тото и лихварство в Югозападна България. Това съобщи за БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Престъпната група е действала от 2005 до 2010 година. Сред задържаните днес за 72 часа е и лидерът на групата, в когото е открито незаконно оръжие. Засега от прокуратурата не са им повдигнали обвинение.

"Очаквам тази група да се развие в досъдебната фаза и да излязат още престъпни деяния. Продължаваме да търсим трупове, продължаваме да арестуваме. Имаме свидетели, които ни сътрудничат активно", съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

ОТ МВР не разкриха колко са откритите трупове край Пернишко, за да не се пречи на разследването, но по всяка вероятност те са били свързани с арестуваните. Убийствата са били механизъм да разчистват техните неуредени търговски отношения.

Светослав Лазаров беше категоричен, че тази групировка няма нищо общо със задържаните преди 2 седмици т. нар. Нови килъри.  А на въпрос дали задъжаните са от обкръжението на Райко Кръвта, Лазаров нито потвърди, нито отрече.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.