Златомир Иванов и групата му за наркотици са предадени на съд

Спецсъдът оправда Златко Иванов-Баретата

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна група (ОПГ) за разпространение на наркотици, ръководена от Златомир Иванов.

На Златомир Иванов са повдигнати две обвинения – като ръководител на организирана престъпна група и за противозаконно присвояване на чужда движима вещ в особено големи размери – лек автомобил „Мерцедес Е500“ на стойност 27 900 лв.

На петима от престъпната структура – Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов, са повдигнати обвинения за участие в ОПГ. Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев са обвинени освен за участие в групата, и за притежание и разпространение на наркотици. На Добрев е повдигнато обвинение и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Имала е висока степен на организираност и точно определени функции на всеки от участниците на съответното ниво. Златомир Иванов ръководил дейността й до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен неуспешен опит за убийство. След това групата е продължила дейността си без формален ръководител до задържането на участниците.

Златомир Иванов е контактувал единствено с намиращите се под него в йерархията Ивайло Борисов и Златко Гочев. Те от своя страна организирали същинското разпространение на наркотици (предимно кокаин, марихуана и амфетамини с високо качество), набирали дилъри и събирали парите от продажбата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.