Златанова допуска „българска чернова” на текста на ЕП за еврофондовете ни

„За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София”. Така вицепремиерът Зинаида Златанова коментира вчерашното решение на Европейския парламент, който поиска Европейската комисия да преоцени отпускането на пари от еврофондовете за страната ни поради съмнения в способността на България да усвоява еврофондове по правилата.
Златанова подчерта, че този текст няма законодателен характер, както и че препоръките в доклада са стотици и засягат по един или друг начин всички страни от Евросъюза.
„Нито са спирани фондове за България, нито има в момента спрени. Обратното. Правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година”, коментира Зинаида Златанова по БНР. Вицепремиерът изтъкна, че се спекулира много с твърдения, че докладът на ЕК касае това правителство. Златанова изтъкна, че периодът, който се визира там, е 2012-а година. По думите й решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период (става дума за осъдителната присъда срещу бившия шеф на КПУКИ Филип Златанов). – „Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешнопартийни предизборни цели”, заяви Зинаида Златанова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.