Жозеф Дол опровергава Радан Кънев, той твърди, че Дол е подведен

Между президента на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев се заформи задочен диалог, който на този етап прилича на играта “Развален телефон”.

„Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи”, гласи съобщение, поместено на сайта на ЕНП. По-нататък в съобщението се посочва, че ЕНП отхвърля подобни твърдения и призовава за политическа коректност и въздържание от използването на заблуждаващи прийоми.

„В нашето европейско политическо семейство сме напълно убедени, че министър-председателят Бойко Борисов и неговото правителство ще преодолеят вътрешните предизвикателства, ще осъществят необходимите реформи и ще поведат България към по-добро бъдеше за народа й”, заявява президентът на ЕНП Жозеф Дол.

А ето и коментарът на Радан Кънев, направен пред журналистите в кулоарите на Народното събрание.

“Нека да видим какво казах аз и какво казва г-н Дол, за да видим как грозно, не за първи път в историята на отношенията ни с ЕНП, е бил подведен. Той казва, че никога ЕНП не е искал ДПС да участва в правителството и това е абсолютен факт. Никога не съм казвал такова нещо”, подчерта Кънев и добави, че е казал как е имало натиск за кабинет на малцинството, който са отхвърлили и това е вярно.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.