Жозе Барозу и Ван Ромпой поздравиха премиера Орешарски

Новоизбраният министър-председател Пламен Орешарски получи поздравления за избирането си от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и от председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

В приветствието на Жозе Мануел Барозу се посочва:„От името на ЕК и от мое име, имам удоволствието да Ви предам най-топли поздравления по повод назначаването Ви за министър-председател на България. То идва в изключително важен момент за страната и за Европейския съюз като цяло. Вашето правителство има възможност да окаже значително въздействие върху стандарта на живот на българския народ, като прокара икономически и структурни реформи в страната. Желая Ви успех като министър-председател на България и с нетърпение очаквам да се срещна скоро с Вас”, написа Барозу на Орешарски.

Председателят на Европейския съвет, Херман ван Ромпой, днес поздрави Пламен Орешарски за успешното съставяне на правителство. В прессъобщение Ван Ромпой пише: „От името на ЕС поздравявам премиера Пламен Орешарски за формирането на новото правителство на България. Уверен съм, че под неговото управление страната ще бъде готова да се справи с предизвикателствата, които й предстоят. Европейските институции са готови да продължат да подкрепят и да помагат на България. С нетърпение очаквам да се срещна с премиера Орешарски на следващата среща на Европейския съвет през юни. Сигурен съм, че премиерът и неговото правителство ще продължат да правят от България полезен участник в общия ни европейски проект”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.