Животът на 3-годишния Христо вече е вън от опасност

Животът на 3-годишния Христо, който бе приет в тежко състояние след побой, вече е вън от опасност, съобщи д-р Стоян Сопотенски от УМБАЛСМ „Пирогов”, цитиран от “Фокус”. Медикът уточни, че момченцето е екстубирано преди няколко дни и вече диша самостоятелно. Днес момченцето е изведено от реанимацията и е настанено заедно с майка си – цигуларката Невена Велинска в Детската неврохирургия, съобщиха техни близки в специално създадената група във Фейсбук.

Малкият Христо бе приет на 20 юли в “Пирогов” с мозъчен кръвоизлив и други множество наранявания. Детето бе на апаратно дишане, в медикаментозна кома. Установено бе, че то е пребито от двамата си гледачи – 18-годишните Александър Донов и Патрик Първев.

По-рано днес Софийският апелативен съд изслуша младежите, пребили малкия Христо и реши да остави в сила мярката за неотклонение “задържане под стража”.
Александър и Патрик бяха задържани заради жестокия побой и им бяха повдигнати обвинения в опит за убийство. Преди седмица Софийският градски съд гледа мерките им за неотклонение и ги остави в ареста. Първев и Донов обаче обжалваха и днес застанаха пред Софийския апелативен съд.

“Искам да бъда оправдан. Няма да се укрия, добър ученик съм, родителите ми не са ме лишавали от нищо”, заяви пред магистратите Патрик Първев, цитиран от Нова телевизия и news.bg

Момчето само поиска думата от съда и в кратко изявление разказа къде живее и че не е имал неприятности със закона досега. Адвокатът му Георги Георгиев пък бе категоричен, че разследващите преувеличават вината на Патрик. Той се мотивира, че подзащитният му не е бил постоянно с детето, отивал е и си е тръгвал от жилището, приспивал е 3-годишния Христо и е чакал приятеля си. Георгиев поиска от съда по-лека мярка за своя клиент.

По-лека мярка поиска и адвокатът на другия задържан Александър Донов – Владимир Велевски. Той допълни, че няма доказателства, че двамата младежи са искали да убият малкия Христо, а неговият клиент няма да се укрие или да извърши друго престъпление.

Апелативните магистрати обаче оставиха младежите окончателно в ареста.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.