Живко Георгиев: Нищо старо не е забравено, но е възможен автогол

От всичко, което прави служебното правителство, е видно, че целта му е да осигури предимство за един от играчите на предстоящите парламентарни избори. Назначаването на познати знакови фигури от предишното управление означава само едно – че нищо старо не е забравено и нищо ново не е измислено. Това пише политологът Живко Георгиев в свой коментар за БГНЕС. Според Георгиев, обаче тези действия на служебния кабинет могат да доведат до ефект, противоположен на първоначалния замисъл. По думите на Живко Георгиев, ако служебното правителство се дискредитира по начина, по който като тръгва да го прави, то може да удари по представянето на партията, чийто интереси брани и да се стигне до ирония на историята – постигаме ефект, обратен на желания.

Георгиев смята, че част от плановете на служебното правителство няма да сработят, защото тепърва гражданското общество ще реагира.

Аз лично се съмнявам този служебен кабинет да може да организира честни избори или ако те се случат честно, то ще е въпреки служебния кабинет, а не благодарение на него, прогнозира Живко Георгиев.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.