Жириновски предсказал трагедията със сваления самолет

Колоритният и винаги провокативен лидер на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски е предсказал още преди време по своебразен начин трагедията с разбилия се в Украйна пътнически самолет, припомня електронното издание на “Комсомольская правда”. Преди месец, в ефира на едноименното радио, Жириновски е коментирал наказателната, според него, операция срещу проруски настроените сепаратисти.

“Къде ще бъдат насочени действията на участниците в наказателната операция”, попитал Жириновски и допълнил: “Ще вземат да свалят някой пътнически самолет и хората ще почнат да се страхуват да летят…”.

А ето и коментарът на Владимир Жириновски за трагедията със самолета на “Малайзия ер”.

“Това е поредният стадии на провокациите. Ето вижте – излязоха на майдана (площад, укр.) – нищо не се получи. Дайте да подпалваме полицаите, да мятаме коктейли “Молотов” по “Беркут” – пак нищо не се получава. Да направим преврат – ще изплашим Янукович – и той избяга. Да доведем други на власт, да започнем да бомбардираме Славянск… не се получава… хайде и Донецк в пламъци, Луганск. Не се получава. Ами тогава да свалим самолет! И такъв шум се вдигна… Вече 30 години не е имало такъв”, казва Жириновски пред “Комсомольская правда”.

Руският политик и депутат във Върховната дума пита все така ли ще продължават в Украйна – и параходи ли ще взривяват, стадиони, рок-фестивали и всичко останало? По думите му това е буре с барут в Европа. Следващият път могат да нанесат ракетен удар по някой от градовете в Русия или в друга страна, за да го припишат пак на опълченците; или да пуснат бойци, преоблечени като опълченци да сътворят някъде някоя кървава баня…

Жириновски казва, че всичко, което човечеството вече е правило – взривяване, подпалвачество, убийства, взимане на заложници – всичко това те (властите в Украйна) ще го правят, то е част от техния арсенал, заедно с хаоса.

“Никой не знае истината, никой. Свидетелите веднага могат да бъдат убити. Тоест това е поставяне на цяла Европа в стресова ситуация, на цялото човечество. И за какво? За спасяването на долара. Той пада. И за да се спре падането му е нужна ето такава суматоха и безпорядък…”.

———————————
Владимир Волфович Жириновски, роден на 25 април 1946 като Владимир Волфович Еделщайн, е руски политик, полковник от Руската армия. Той е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР), бивш зам.-председател на Държавната дума, четири пъти участник в президентски избори. Въпреки нейното име, ЛДПР е смятана за ултра-националистическа партия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.