Жертвите под отломките на хотел “Вероника” са четири

Открити са телата на тримата затрупани работници, които спасителни екипи издирваха след срутването на хотел “Вероника” в курорта “Слънчев ден”, съобщи Дарик, като се позова на информация от полицията. След като около 20:00 часа снощи беше намерено тяло, а часове по-късно на метри от него и още едно, малко след полунощ спасителите са изровили от руините трупа и на третия мъж, който беше в неизвестност. Той е бил намерен в сутеренно помещение, близо до другите двама.

Така жертвите на срутилия се хотел стават четири, след като непосредствено след инцидента беше установена смъртта на един работник. Неговото име е Борислав Асенов.

Все още самоличността на другите трима загинали не е идентифицирана, тъй като телата са обезобразени от тоновете паднал бетон. Спасителната акция по издирване, която продължи повече от денонощие, е преустановена. Продължават следствени действия и огледи на мястото на трагедията.

В четвъртък БГНЕС съобщи, че тримата работници, които по това време все още се издирваха, са Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Йордан, чиято фамилия засега не е известна. Разпознаването на намерените тела обаче се затруднява, тъй като те са смазани от тоновете строителни отломки.

Вече е задържан техническият ръководител на обекта, който е наел загиналите работници и е разпоредил да режат арматурата на носещите колони, а след срутването на хотела е избягал от мястото на трагедията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.