Жельо Бойчев: Връщането на Първанов в БСП не е актуална тема

Господин Първанов доколкото виждам реализира един нов политически проект, така че не смятам за актуално неговото връщане в БСП, след като Сергей Станишев си тръгва от лидерския пост. Така депутатът от левицата Жельо Бойчев коментира пред bTv хипотезата за завръщане на бившия лидер на БСП и настоящ председател на партия АБВ Георги Първанов в редиците на социалистическата партия, откъдето бе “самоизключен”. Освен това Бойчев смята, че трябва да се престане и с постоянните предположения и дори бабуване, че след парламентарните избори на 5 октомври ще има някакво сближаване и едва ли не общо управление между БСП и ГЕРБ.

“Аз лично не съм привърженик на подобно сближаване, но е важно все пак партиите да могат да си говорят помежду си, което не означава автоматично общо управление обаче”, посочи Жельо Бойчев. Според него предстоящите предсрочни избори надали ще дадат една по-различна картина на парламент със стабилно мнозинство, способно да управлява самостоятелно, а по-скоро отново трябва да очакваме един фрагментиран парламент, в който да не може да се състави силно и стабилно правителство. В този смисъл, изтъкна Бойчев, не трябва да се възлагат чак толкова големи надежди, че едни избори ще решат всички проблеми в управлението на страната.

Помолен да коментира предстоящия в края на юли конгрес на БСП и лидерската битка в партията, Бойчев каза, че очаква около дузина кандидатури за председател на социалистическата партия. По думите на Бойчев сегашният министър на икономиката Драгомир Стойнев би бил един сериозен кандидат за лидер на левицата. Жельо Бойчев изтъкна като плюс на Стойнев много сериозното му участие в изготвянето и осъществяването на управленската програма и виждания. Според депутата лидерът на БСП не бива да бъде излъчен чрез посочване от досегашния председател Сергей Станишев, а да се даде възможност на делегатите на конгреса да направят своя избор.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.