Зеленогорски предлага предсрочни избори

“Аз лично смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България, и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори”. Това заяви за Нова ТВ Найден Зеленогорски от “Движение България на гражданите” в коментар на вчерашното гласуване в Народното събрание, при което още на първо четене бе отхвърлен антикорупционният закон, чийто автор е Меглена Кунева.

Днес, практически по едно и също време, трима представители на Реформаторския блок (РБ) остро критикуваха сегашното Народно събрание. Пред bTv Меглена Кунева заяви, че не тя, а парламентът е унизен. В студиото на БНТ здравният министър Петър Москов коментира, че парламент, който отказва да приеме антикорупционно законодателство, не е парламент.

Така и Найден Зеленогорски не остана встрани от позицията, възприета от ръководството на РБ след случилото се в четвъртък в Народното събрание.

“В парламента се осигури едно прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което е много унизително за българското общество”, изтъкна Зеленогорски.

“Колегите от АБВ от самото начало имаха критики. Очевидно има страх, очевидно прозират някакви лични интереси. Намеквам за това, че в парламента се твърди, че има мощно антиенергетично лоби от хора, които са много навътре в бизнеса с ВЕИ-та”, заяви Найден Зеленогорски.

Той изтъкна, че целта на предвиденото в бламирания законопроект Бюро за борба с корупцията по висшите етажи на властта е да разкрие какви са доходите на депутатите и как те могат да си позволяват луксозен живот.

В същото време депутатът от Реформаторския блок изрази съмнения дали има смисъл формацията на Кунева “Движение България на гражданите” да продължи участието си в това правителство. Зеленогорски съобщи, че този въпрос ще бъде поставен на предстоящия в понеделник Национален съвет на Реформаторския блок”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.