Зеленогорски: Мнозинството остава, няма да тласкаме страната към хаос

Зеленогорски: Предсрочни избори, ако президентът не е от десницата

Реформаторският блок приема избора на АБВ да излезе от управлението. Това дава възможност за десноцентристко правителство с патриотична подкрепа, което ще може да формира социалните си цели и да ги подкрепя без компромиси. Това стана ясно от декларацията на РБ, прочетена в пленарната зала от съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Той категорично подчерта, че това е изявление само на тази част от РБ, която стои зад управлението.

Мнозинството остава, няма да тласкаме страната към хаос с предсрочни парламентарни избори, каза Зеленогорски. Според него, за да се запази стабилността на правителството и на управлението има нужда от подкрепа от Патриотичния фронт, както и на отделни депутати от други политически сили в парламента, които съзнават, че не трябва да има лявоцентристко управление, тъй като то води до безвремие.

По думите на Зеленогорски оттеглянето на АБВ от управлението е политическа маневра, целяща обслужване на партиен интерес и предизборно прегрупиране.

Поетите ангажименти, дадената дума, започнатите реформи бяха последният по значение фактор, очевидно е, че се сближават АБВ, БСП, ДПС и се отваря коридорът на братска прегръдка между тях, “за преструктуриране на политическото пространство, зад което прозират сметките да се върви към лявоцентристко правителство и дестабилизация на държавата”, се посочва още в декларацията на РБ. – “Амбицията обаче да се тласне страната към предсрочни избори, хаос и нестабилност, както и да се обслужи тесен партиен интерес вече години наред е най-прекият път за провал на левицата”, коментира Найден Зеленогорски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.