“Зелените” винят кабинета в предателство, искат оставка

За “Зелените” упорството на правителството Орешарски и управляващите БСП и ДПС да продължат строителството на проекта „Южен поток” въпреки решението на ЕК и предупрежденията към България, както и действията довели спиране на еврофондовете, са проява на национално предателство. Това се посочва в разпространената днес позиция на ПП “Зелените”, която настоява за незабавната оставка на кабинета на премиера Пламен Орешарски.

Според “Зелените”, единственото обяснение за правителственото упорство да не се съобрази с препоръките на ЕС е, че Южен поток на територията на България е изцяло корупционен проект, от който ще бъдат облагодетелствани шепа фирми, свързани с властта.

Недопустимо е българско правителство да работи против интересите на собствените си граждани и да поставя България под диктата на една корпоративна и чужда държавна политика. Ето защо “Зелените” призоваваме към незабавни действия на всички, които се чувстват европейски и български граждани. Не можем да позволим да сме безгласни за собственото си бъдеще, пише в позицията, която завършва с призива: “Хора, граждани, разгневете се! Оставка на това правителство и предсрочни избори. Незабавно!”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.