„Зелените” канят министър Йовчев в КАТ да се запознае с бюрокрацията

От ПП «Зелените» канят чрез ЦИК министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев в КАТ, за да се запознае на място с процедурата по издаване на нова регистрационна табела (номер) на автомобил, чийто номер е бил откраднат. От съобщението, разпространено от партията, става ясно, че преди дни във Варна е бил откраднат предния номер на автомобила, ползван от водача на евролистата на „Зелените” Атанас Чобанов.

„Зелените” използват повода, за да припомнят на министър Йовчев, „че в Европа нова регистрационна табела се изработва на място в който и да е частен пункт за ключове и табели, само срещу представяне на валиден регистрационен талон на колата, а човек може да си я монтира сам”,като не е необходимо да се сменят регистрацията и документите на колата.

Според партията на екозащитниците, в България милиони български граждани са подложени на добре смазан административен тормоз в МВР-КАТ: окомплектоване на документи, глоба за изчезналия номер, чакане на опашки, обикаляне на гишета и канали и солени такси, за да получат нови документи на колата си, а чак след това да им бъдат монтирани нови регистрационни табели.

„Адресираме чрез ЦИК покана до г-н Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи, да придружи нашия водещ кандидат Атанас Чобанов в процедурата за вадене на нови табели в КАТ-София в понеделник 19-и май. Това ще е отлична възможност за г-н Йовчев да опознае и оцени ефекта от административното азиатско бреме, с което повереното му Министерство натоварва европейските граждани на България. Освен това сложната административна процедура е предпоставка за корупция и злоупотреби, каквито вече многократно са констатирани в КАТ”, пише в съобщението на ПП „Зелените”, подписано от Христо Генев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.