Здравният министър подаде оставка

Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка. Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Оставката идва след разследване на БиТиВи как се печелят обществени поръчки от близки на здравния министър. Става въпрос за поръчка в нарушение на ЗОП, спечелена от мъжа, с когото дъщерята на министъра живее на семейни начала.

Поръчката е за доставката на ортопедични консумативи за ВМА и то във времето, когато Петров е начело на лечебното заведение. Одитът е поискан от служебния военен министър Стефан Янев и е възложен на Сметната палата.

Именно този одит показа нарушенията във ВМА, допуснати от Николай Петров. Военният министър Красимир Каракачанов днес бе лаконичен.Оставката не била подадена по време на днешното заседание, стана ясно от коментара му. Така е решил, така е постъпил, бе коментарът му.

По-рано тази сутрин пред Нова тв финансовият министър Владислав Горанов сподели, че вярва на Петров. Кабинетът щял да провери отново резултатите от одита и до две седмици щяло да се вземе решение за оставката на министъра на здравеопазването.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.