Здравната каса изненада с проверки за мними пациенти 37 болници

Внезапна проверка на НЗОК в 37 лечебни заведения в 13 области е открила нарушения в 38 % от тях – сиреч в 14 болници.
Проверката бе извършена на 18 април, с една-единствена цел – да видим пациентите, които са хоспитализирани, дали са по празниците в болниците и дали това кореспондира с тежестта на тяхното заболяване, съобщи пред журналисти управителят на Здравната каса Румяна Тодорова. Тя допълни, че в проверените болници инспекторите на касата са влезли общо в 191 отделения.
Проверката е констатирала, че Голяма част от терапевтичните клиники в онклогичните болници са били затворени. В една от софийските болници всички пациенти са били изписани още на 17 април. При този случай проверяващите не са успели да прегледат документацията на болницата и това ще бъде направено на по-късен етап.
“Всички ли са били в еднакво състояние, за да могат да продължат лечението си вкъщи, и кога са били приети, за да бъдат изписани в един ден?”, попита Тодорова. Шефката на Здравната каса даде като положителен пример неврологичните отделения болница “Токуда” и МБАЛ “Света Анна”.
Ще продължим с внезапните проверки, такива ще има и през следващите празници, каза още Тодорова. А следващата поредица от почивни дни се заформя между 1 май и Гергьовден.

Свързани публикации

1 Comment

  1. БРАВО НА ЗДРАВНАТА КАСА.ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ВЪВ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ И ТО ПО ВСИЧКИ КРИТЕРИИ ,А НЕ САМО В БОЛНИЦИТЕ .ТОГАВА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЦЪФТИ.ЗАЩОТО ЗА СЕГА ТАКИВА ДРАСТИЧНИ ПРОВЕРКИ ОТ ЗДРАВНА КАСА И ХЕИ СЕ ПРАВЯТ САМО В ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ.ТАКА ЩЕ СЕ СПЕСТИ МНОГО НАРОДНА ПАРА АКО ПРОВЕРКИ СЕ ПРАВЯТ РЕДОВНО КАКТО ПРИ ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ.ДАНО ДОЖИВЕЕМ ТАКАВА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ И ОТ ДРУГИТЕ МИНИСТЕРСТВА ПО ДРУГИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПРИЯТИЯ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.