Завършили са осемте данъчни ревизии на богатството на Тодор Попов и жена му

Приключи проверката на имотното състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов. В прокуратурата вече са получени данъчно-ревизионните актове от 7 ревизии. Очаква се съвсем скоро и последната – осма ревизия , съобщи говорителят на Окръжна прокуратура – Пазарджик Димитрия Ганчева.

В едномесечен срок наблюдаващият прокурор Стоян Пешев трябва да се произнесе дали има данни да се образува досъдебно произвоство срещу Тодор Попов или не.

Проверката срещу пазарджишкия кмет започна на 24 април миналата година. Прокуратурата назначи шест данъчни ревизии на юридически лица, в които участие има съпругата му, както и две ревизии на физически лица – на Тодор Попов и на съпругата му. Крайният срок за извършване на разпоредената от прокуратурата проверка на имотното състояние на Тодор Попов беше удължаван шест пъти, като в крайна сметка ревизиите продължиха цели 11 месеца.

Проверките можеха да приключат и за два месеца, ако някой искаше това да се случи, коментира Тодор Попов в студиото на телевизия “Телекабел”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.