Защо нищо не се прави срещу гнилата съдебна система?

Този път ще бъдем кратки. С един, някой би казал, наивен въпрос.

Тъй като в последните дни многократно контактувахме с юристи много силно впечатление ни направи следното:

За изключително малко хора (съдии, прокурори), чиито имена бяха споменати, отзивите бяха – той/тя е сериозен юрист, неподатлив на влияния, решава нещата по съвест и според закона.

За основната маса (все хора на основни постове !) ни заля информация за това кой – каква сума бил получил за еди-кое-си дело, да го потули или реши „правилно”, кой/коя бил хем тъп/а, хем страхлив/а, кой – кого слушал, с кого от прокуратурата може „да се разбереш” (срещу определена и никак не малка сума), кой – на коя партия/група бил човек… Една картинка на тотално загниване ! Дори и ако приспаднем някакъв процент преувеличаване, клюкарстване, съзнателно очерняне – пак картинката е повече от зловеща.

Днес пак ни осведомиха, че решението на съда е в полза на организираната престъпна група. И ще излезе официално всеки момент. На наивния ни въпрос – „Как е възможно ! Та нещата са толкова очевидни ?” ни бе отговорено – „Абе те толкова пари имат, че могат да си купят каквото си искат решение !” L

Та наивният ни въпрос е – след като почти публично се говорят тези неща, след като се знае кой – какъв е и „колко струва”, защо нищо не се прави за преодоляването на това загниване ? За разчистването на „гнилите ябълки”, както сполучливо се беше изразил бившият френски посланик Дьо Кабан ? Не ни се ще да вярваме, че е невъзможно ?! Или и това е проява на наивност ?

Терминал 2 ли е единственият изход ?

Ваши

WL-BG

Antikorupzia MU – Sofia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.