Заседанието на парламента се провали поради липса на кворум

Днешното пленарно заседание на Народното събрание се провали поради липсата на кворум. Депутатите от „Атака” не се явиха в пленарната зала, а от ПГ на ГЕРБ първоначално не се регистрираха в електронната система. Когато бе разпоредено ръчно преброяване от квестори, от ГЕРБ напуснаха залата.

ГЕРБ продължава деструктивното си поведение – да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Това коментира пред журналистите заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, след като стана ясно, че не може да се събере кворум. Депутатката изтъкна, че днес е трябвало да се приемат изключително важни закони – „например Закона за Черноморското крайбрежие,
По думите на Манолова, „и вчера, с безотговорното си гласуване „против” ГЕРБ направиха невъзможно в края на деня приемането на този изключително важен закон. Манолова окачестви действията на ГЕРБ като „откровен саботаж на много важен за хората и за природата закон”.
От ГЕРБ също коментираха поредното провалено заседание поради липса на кворум.
„БСП и ДПС ги мързи да ходят на работа. Видно е, че без „Атака” този парламент не съществува”, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. След което за пореден път заяви, че „те или трябва да обявят, че имат тройна коалиция, или трябва незабавно да разпуснат парламента, защото той не работи”.
„Ако се съберат, ще се върнем. Очевидно е, че не им се ходи на работа. Искат да управляват, искат да сме парламентарна република, каквато сме по Конституция, но да не ходят на работа. Как да стане”, попита Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.