Заради болен свидетел отложиха делото срещу Цветанов за 13 май

На днешното си заседание СГС отложи за 13 май делото срещу бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, в което той отговаря за това, че неправомерно е спрял разследване срещу ексшефа на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Причина за отлагането стана неявяването в съда на последният свидетел, който трябваше да бъде разпитан – бившият шеф на СДОТО Цветан Иванов, съобщи Дарик. В съдебната зала бе съобщено, че Иванов е получил хипертонична криза.
Защитата на Цветан Цветанов поиска от съда да бъде призован отново бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, за да обясни как и защо е мотивирал Цветанов да откаже разпореждането за подслушване на Тодоров, но съдът отказа.
На разпит ще бъде подложен обаче самият Орлин Тодоров, за да обясни дали се познава с бившия министър на вътрешните работи. Във връзка с другото дело срещу Цветанов, в което Тодоров бе призован като свидетел, той заяви, че не познава обвиняемия и го е виждал веднъж.
Самият Цветанов за пореден път заяви, че е жертва на политическа поръчка.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Много хубава снимка. Възхитителна! Как само плахо влиза в съдебната зала! Как само полицаят му отваря вратата! Скръстените ръце като на прием…

Leave a Reply

Your email address will not be published.